18 Tips til din Google søgning

Tusind ting om alt digitalt.

18 Tips til din Google søgning

Tips til dine Google søgninger på Titu.dk

Millioner af mennesker laver  en Google søgning hver eneste dag af forskellige årsager. Vil du være bedre til at søge på Google, så du hurtigere og  mere effektivt finder de søgeresultater, som du prøver på at finde? Her er 18 tips og tricks til din Google søgning så du kan få mest muligt ud af dine Google søgninger:

1. Brug fanerne

Det første tip er at bruge de tilgængelige faner i Google-søgningen. Øverst på hver søgning er et antal faner. Normalt ser du web, billede, nyheder og mere. Ved hjælp af disse faner kan du hjælpe søgemaskinen med at definere, hvilken slags søgning du har brug for.

Hvis du har brug for billeder, skal du bruge fanen Billede. Hvis du leder efter en nylig nyhedsartikel, skal du bruge fanen Nyheder.

Det er elementært, og de fleste bruger allerede disse faner. Hvis du ikke bruger disse faner endnu, så er de meget hjælpsomme når du skal Google i fremtiden. De kan reducere søgetiden meget, hvis du kan finde ud af at bruge dem korrekt.

2. Brug citationstegn “din søgning”

Når du søger efter noget specifikt, kan du prøve at bruge citationstegn for at mindske gætteriet fra Googles søgemaskine. Når du sætter dine søgeparametre i citationstegn, fortæller du søgemaskinen at den skal søge efter resultater som indeholder alle søgeord i hele sætningen.

Hvis du f.eks. søger efter sorte bukser i læder, uden citationstegn, søger Google efter indhold, der indeholder disse tre ord i en hvilken som helst rækkefølge. Dette kan give mange forskellige resultater – men måske ikke lige præcis de resultater du leder efter!

Hvis du imidlertid søger på “Sorte bukser i læder”, søger den efter den sætning nøjagtigt, som du skrev den. Dette kan hjælpe med at finde specifikke oplysninger, der kan blive begravet under andet indhold.

3. Brug en bindestreg for at udelukke ord –

Nogle gange kan du finde dig selv i at søge efter et ord med en tvetydig betydning. Et eksempel er bane. Når du søger efter bane, kan du muligvis få resultater for både togbaner, en tegneseriefigur fra Batman universet eller en sportsbane. Hvis du vil skære en ud, skal du bruge bindestreg til at fortælle søgemaskinen om at ignorere indhold med den ene af den anden. Se eksemplet nedenfor.

bane-tog
Dette fortæller søgemaskinen at søge efter bane, men fjerne alle resultater, der har ordet “tog”. Det kan være meget nyttigt, når du finder oplysninger om noget uden at få oplysninger om noget andet.

4. Brug et kolon: til at søge på bestemte steder

Der kan være tilfælde, hvor du har brug for at søge efter artikler eller indhold på et bestemt website. Syntaks er meget enkel, og vi viser dig nedenfor.

Nicklas Bendter site: bold.dk
Dette vil søge efter alt indhold om den berømte fodboldspiller Nicklas Bendtner, men kun på bold.dk. Alle andre søgeresultater fjernes. Hvis du har brug for at finde specifikt indhold på et bestemt sted, er dette den genvej, du kan bruge.

Tips til dine Google søgninger på Titu.dk

 

5. Find en side, der linker til en anden side

Dette Google-søgetip er lidt uklar. I stedet for at søge efter en bestemt side, søger du efter en side, der linker til en bestemt side.

Tænk på det på denne måde. Hvis du vil se, hvem der citerede en New York Times-artikel på deres websted, ville du bruge dette trick til at finde alle de sider, der linker til den. Syntaks er nedenfor:

link: nytimes.com
Dette vil returnere alle sider, der linker til New York Times officielle websted. URL’en til højre kan næsten være hvad som helst.

Vær dog opmærksom på, at jo mere specifik det er, jo færre resultater får du. Vi ved, at der ikke er mange mennesker der vil bruge dette Google-søgningstrick, men det kan være meget nyttigt for nogle.

6. Brug stjerne jokertegn *

Asteriske-tegn er en af de mest nyttige google søgning tips på listen. Sådan fungerer det:

Når du bruger en stjerne i et søgeudtryk i din Google søgning, efterlader det en pladsholder, der muligører  automatisk udfyldelse af søgemaskinen . Dette er en strålende måde at finde sangtekster på, hvis du ikke kender alle ordene. Lad os se på syntaks:

“vi * rød “
For dig og mig ligner ovenstående noget vrøvl. Google søgemaskinen vil dog søge efter den sætning, vel vidende, at indholdet i *-stjernerne kan ersattes af ethvert ord.

Ovenstående giver et google resultat på “Vi maler byen rød” af Birthe Kjær. Det viser bare at Google godt kan gætte hvad * står for.

7. Find websteder, der ligner andre websteder

Dette er et godt tip, der kan bruges af praktisk talt alle, hvis de vidste, at tippet eksisterede.

Lad os sige, at du har et yndlings website. Det kan være hvad som helst. Men det websted bliver lidt kedeligt, og du vil gerne finde andre websteder som det. Du kan med fordel benytte dette google søgning trick. Nedenfor er syntaks:

related:foetex.dk

Hvis du søger ovenover, finder du ikke et link til Føtex. I stedet finder du links til onlinebutikker som Føtex. Websteder som Bilka, Irma, Spar, Coop og andre supermarkedshjemmesider. Dette er et brugbart Google-søgeværktøj, der kan hjælpe dig med at finde nye websites, som minder om dem du allerede kan lide. Det er ikke alle hjemmesider i Danmark som har resulateter når du bruger related syntaks. Vær opmærksom på at du ikke lavet mellemrum efter related: og det website du vil finde lignende sites på.

8. Brug Google-søgning til at lave matematik

Google-søgning kan faktisk udregne og derfor løse matematik for dig. Dette kan bruges på mange måder. Du kan stille enten grundlæggende enkle spørgsmål eller meget mere vanskelige spørgsmål.

Det er vigtigt at bemærke, at det ikke løser alle matematiske problemer, men det vil løse et antal af dem. Her er et par eksempler på syntaks:

8 * 5 + 5

Hvis du søger som ovenstående da laver Google en hurtigt udregning og returnerer 45. Den viser en lommeregner, som du kan bruge til at finde svar på flere spørgsmål.

Dette er praktisk, hvis du har brug for hurtig matematik, men ikke ønsker at gøre det i dit hoved.

Planck’s constant

Hvis du søgerovenstående så returneres nummerværdien af Planck’s Constant. 

Så Google kan udregne problemstilligner men det kan også hjælpe dig med at løse matematiske problemer ved at vise værdier for kendte matematiske termer.

9. Søg efter flere ord på én gang

Google-søgning er fleksibel. Det ved, at du muligvis ikke finder det, du ønsker, ved kun at søge i et enkelt ord eller en sætning. Således giver det dig mulighed for at søge efter multipla.

Ved at bruge dette trick kan du søge efter et ord eller en sætning sammen med et andet ord eller en sætning. Dette kan hjælpe med at indsnævre din søgning for at hjælpe dig med at finde nøjagtigt, hvad du leder efter. Her er syntaks:

“Bedste måder at forberede sig til et jobsamtale på” OR “Sådan forbereder man sig på et jobsamtale”
Ved at søge der, vil du søge i begge sætninger. Kan du huske citatet tip ovenfor? Det bruges også her. I dette tilfælde søges disse to nøjagtige sætninger. Det kan også gøres med ord, som eksemplet nedenfor:

chokolade OR hvid chokolade
Dette vil søge efter sider, der har enten chokolade eller hvid chokolade!

10. Søg i et antal numre

At søge efter en række numre er et andet tip, vi ikke forventer, at mange mennesker bruger. De mennesker, der bruger det, vil dog sandsynligvis bruge det ganske lidt.

Mennesker, der er interesseret i penge eller statistik, finder dette tip særligt nyttigt. I det væsentlige bruger du to prikker og et tal til at lade Google-søgning vide, at du leder efter et specifikt antal numre. Synes godt om syntaksen nedenfor:

Hvilke hold har vundet Stanley Cup ..2004
41..43
I første omgang vil søgningen kaste tilbage holdet, der vandt Stanley Cup i 2004. De to prikker med kun ét nummer fortæller søgningen, at du ikke har brug for noget før eller efter 2004. Dette kan hjælpe med at indsnævre søgninger til et specifikt nummer for at forbedre søgeresultaterne.

I det andet søger Google efter numrene 41, 42 og 43. Det er uklart, men meget nyttigt, hvis du tilfældigvis har brug for at søge efter numre som dette.

11. Hold det enkelt

Nu kommer vi ind på de generelle tip. Google-søgning ved, hvordan man søger efter en masse ting. Hvad det betyder er, at du ikke behøver at være for specifik. Hvis du har brug for et pizza-sted i nærheden, kan du bruge dette til at søge.

Pizza steder i nærheden
Google-søgning griber din placering og leverer en række resultater om pizzasteder, der er i nærheden af dig.

12. Tilføj langsomt lidt til din søgning

Der kommer et tidspunkt, hvor Google-søgning ikke skubber de forventede resultater ud. I dette tilfælde er det muligvis ikke den bedste løsning at holde det enkelt.

Som Google selv antyder, er den bedste metode at starte med noget simpelt og derefter gradvis blive mere kompliceret. Se eksemplet nedenfor:

Første forsøg: jobinterviews

Andet forsøg: forbered dig på jobinterviews

Tredje forsøg: hvordan man forbereder sig på et jobsamtale

Dette vil gradvist forbedre søgningen for at give dig færre, mere målrettede udtryk. Årsagen til, at du ikke går lige fra første forsøg til tredje forsøg, er fordi du måske går glip af det, du leder efter, ved at springe over det andet trin.

Millioner af websteder sætter de samme oplysninger på en række forskellige måder; ved hjælp af denne teknik kan du søge så mange af dem som muligt for at finde den bedste info.

13. Brug ord, som websteder vil bruge

Dette er meget vigtigt. Når folk bruger Google-søgning til at jage på internettet, søger de generelt efter ting på det samme sprog, som de ville bruge til at tale.

Desværre siger websteder ikke ting som folk gør; i stedet forsøger de at bruge sprog, der lyder professionelt. Lad os se på nogle eksempler:

“Jeg har et fladt dæk” kunne erstattes af “reparere et fladt dæk.”

“Mit hoved gør ondt” kunne erstattes af “lindring af hovedpine.”

Listen fortsætter og fortsætter. Når du søger, skal du prøve at bruge terminologi, som du finder på et professionelt websted. Dette hjælper dig med at få mere pålidelige resultater.

14. Brug kun vigtige ord

Den måde, Google-søgning fungerer på, er at tage det, du søger efter, og matche det med nøgleord i onlineindhold.

Når du søger efter for mange ord, kan det begrænse dine resultater. Det betyder, at det faktisk kan tage længere tid at finde det, du leder efter. Det er således et forslag at kun bruge de vigtige ord, når man søger efter noget. Lad os se et eksempel:

Brug ikke: Hvor kan jeg finde en kinesisk restaurant, der leverer.

Prøv i stedet: Kinesiske restauranter i nærheden.

Eller: Kinesiske restauranter i nærheden af mig.

Dette kan hjælpe Google med at finde det, du har brug for uden alt rodet. Så husk, hold det enkelt og brug kun vigtige ord.

15. Google-søgning har genveje

Et antal kommandoer kan indtastes for at give dig øjeblikkelige resultater.

Ligesom matematikeksemplet ovenfor kan Google straks give dig de oplysninger, du har brug for, og som vises lige øverst i søgeresultaterne. Dette kan spare tid og kræfter, så du ikke behøver at klikke på en masse generende links.

Her er et par eksempler på nogle kommandoer, du kan indtaste i Google:

Vejr * postnummer * – Dette viser dig vejret i det givne postnummer. Du kan også bruge by- og bynavne i stedet for områdekoder, men det er muligvis ikke så nøjagtigt, hvis der er flere områdekoder i byen.

Hvad er * berømthedsnavn * Bacon-nummer – Dette er en sjov lille, der fortæller dig, hvor mange forbindelser en given berømthed har til den berømte skuespiller Kevin Bacon. Den populære vittighed, Six Degrees of Kevin Bacon, er, at ingen skuespiller er mere end 6 forbindelser væk fra Kevin Bacon. Mark Zuckerberg har et baconnummer på 3.

Det ovennævnte matematiske eksempel er et andet.

Hvad er definitionen af * ord * eller Definer: * ord * – Dette viser definitionen af et ord.

Tid * sted * – Dette viser klokkeslættet, uanset hvor du skriver.

Du kan kontrollere ethvert lager ved at skrive dets ticker-navn i Google. Hvis du søger efter GOOG, kontrollerer den aktiekurserne for Google.

Disse hurtige kommandoer kan tage en websøgning, der normalt er flere klik og kondensere den til en enkelt søgning. Dette er meget nyttigt for oplysninger, du har brug for gentagne gange.

16. Stafning betyder ikke nødvendigvis noget

Google-søgning er blevet meget smartere gennem årene. I disse dage behøver du ikke engang stave ord korrekt.

Så længe det er temmelig tæt, kan Google normalt finde ud af, hvad det betyder. Her er nogle eksempler:

Hvis du søger “Nver Gna Gve Yo Up” antager Google automatisk, at du mener at søge efter “Never Gonna Give You.” Hvis din stavefejl tilfældigt var forsætligt, giver Google dig muligheden for at søge efter den forkert stavede udtryk i stedet.
Dette trick er fantastisk, hvis du tilfældigvis glemmer, hvordan man stave noget eller ikke er helt sikker på, hvordan noget staves.

Det kan også være nyttigt, når du søger efter obskure ord. Dette gælder også aktivering og grammatik.

17. Brug beskrivende ord

Stort set alt kan beskrives på flere måder. Tag vores navnebror, “life hack.” Terminologien “hack” refererer til en computerprogrammør, der bryder sikkerheden på et netværk eller et system. Men når det bruges sammen med ordet “liv”, ændrer det betydningen til tip og tricks, som folk kan bruge til at forbedre deres liv.

Hvis du har problemer med at finde det, du leder efter, skal du huske, at folk muligvis søger eller definerer, hvad du har brug for på en anden måde end du gør.

Du kan søge “Sådan installeres drivere i Ubunut?”
Når du virkelig mener “Fejlfinding af driverproblemer Ubuntu.”
Der er virkelig ikke et godt specifikt eksempel på denne. Hvis du søger efter noget, og du ikke kan finde et svar, kan du prøve at stille det samme spørgsmål ved hjælp af forskellige ord og se, om det hjælper resultaterne.

18. Find en bestemt fil

En ofte glemt funktion ved Google-søgning er muligheden for at søge efter en bestemt fil eller filtype. Dette kan være uendeligt nyttigt, hvis du har brug for en bestemt PDF- eller PowerPoint-fil, som du tidligere har set eller skal bruge til et andet projekt. Syntaxen er ganske enkel:

* Søgeudtryk her * filtype: pdf
I ovenstående eksempel skal du blot udskifte søgeudtrykket med det, du leder efter. Brug derefter filtype-kommandoen og indtast udvidelsen af enhver filtype, du kan tænke på.

Dette kan mest være nyttigt til videnskabelige formål, men forretningspræsentationer og andre forskellige præsentationer kan også drage fordel af denne form for søgning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *