18 Tips til din Google søgning

Tusind ting om alt digitalt.

18 Tips til din Google søgning

Tips til dine Google søgninger på Titu.dk

Millioner af mennesker foretager sig en Google søgning hver dag af forskellige årsager. Vil du være bedre til at søge på Google, så du hurtigere og  mere effektivt finder de søgeresultater, som du prøver at finde? Her er 18 tips og tricks til din Google søgning så du kan få mest muligt ud af dine Google søgninger:

 

1. Brug fanerne

Det første tip er at bruge fanerne i Google-søgning. Øverst på hver søgning er et antal faner. Normalt ser du web, billede, nyheder og mere. Ved hjælp af disse faner kan du hjælpe med at definere, hvilken slags søgning du har brug for.

Hvis du har brug for billeder, skal du bruge fanen Billede. Hvis du leder efter en nylig nyhedsartikel, skal du bruge fanen Nyheder.

Det er rudimentært, og de fleste bruger allerede fanerne. Hvis du ikke er det, anbefales det stærkt at blive tilknyttet dem. De kan reducere søgetiderne dramatisk, hvis de bruges korrekt.

 

2. Brug tilbud

Når du søger efter noget specifikt, kan du prøve at bruge citater for at minimere gætteriet til Google-søgning. Når du sætter dine søgeparametre i tilbud, fortæller den søgemaskinen at søge efter hele sætningen.

Hvis du f.eks. Søger efter Puppy Dog Sweaters, søger motoren efter indhold, der indeholder disse tre ord i en hvilken som helst rækkefølge.

Hvis du imidlertid søger på “Puppy Dog Sweaters”, søger den efter den sætning nøjagtigt, som du skrev den. Dette kan hjælpe med at finde specifikke oplysninger, der kan blive begravet under andet indhold, hvis de ikke er sorteret korrekt.

 

3. Brug en bindestreg for at udelukke ord

Nogle gange kan du finde dig selv i at søge efter et ord med en tvetydig betydning. Et eksempel er Mustang. Når du Google søger efter Mustang, kan du muligvis få resultater for både bilen lavet af Ford eller hesten. Hvis du vil skære en ud, skal du bruge bindestreg til at fortælle motoren om at ignorere indhold med den ene af den anden. Se eksemplet nedenfor.

Mustang-biler
Dette fortæller søgemaskinen at søge efter mustangs, men fjerne alle resultater, der har ordet “bil”. Det kan være meget nyttigt, når du finder oplysninger om noget uden at få oplysninger om noget andet.

 

4. Brug en kolon til at søge på bestemte steder

Der kan være et tilfælde, hvor du har brug for at Google søge efter artikler eller indhold på et bestemt websted. Syntaks er meget enkel, og vi viser dig nedenfor.

Nicklas Bendter site: bold.dk
Dette vil søge efter alt indhold om den berømte fodboldspiller Nicklas Bendtner, men kun på bold.dk. Alle andre søgeresultater fjernes. Hvis du har brug for at finde specifikt indhold på et bestemt sted, er dette den genvej, du kan bruge.

Tips til dine Google søgninger på Titu.dk

5. Find en side, der linker til en anden side

Dette Google-søgetips er lidt uklar. I stedet for at søge efter en bestemt side, søger du efter en side, der linker til en bestemt side.

Tænk på det på denne måde. Hvis du vil se, hvem der citerede en New York Times-artikel på deres websted, ville du bruge dette trick til at finde alle de sider, der linker til den. Syntaks er nedenfor:

link: nytimes.com
Dette vil returnere alle sider, der linker til New York Times officielle websted. URL’en til højre kan næsten være hvad som helst.

Vær dog opmærksom på, at jo mere specifik det er, jo færre resultater får du. Vi ved, at ikke mange mennesker sandsynligvis vil bruge dette Google-søgningstrick, men det kan være meget nyttigt for nogle.

6. Brug stjerne jokertegn

Asterisk-wildcard er en af de mest nyttige på listen. Sådan fungerer det.

Når du bruger en stjerne i et søgeudtryk på Google-søgning, efterlader det en pladsholder, der muligvis automatisk udfyldes af søgemaskinen senere. Dette er en strålende måde at finde sangtekster på, hvis du ikke kender alle ordene. Lad os se på syntaks:

“Kom * lige nu * mig”
For dig eller mig kan det se ud som noget vrøvl. Google-søgning vil dog søge efter den sætning, vel vidende, at stjernerne kan være ethvert ord.

Oftere end ikke finder du, at de er tekster til The Beatles-sangen “Come Together”, og det er, hvad søgningen vil fortælle dig.

7. Find websteder, der ligner andre websteder

Dette er et unikt, der kunne bruges af praktisk talt alle, hvis de vidste, at det eksisterede.

Lad os sige, at du har et yndlingswebsted. Det kan være hvad som helst. Men det websted bliver lidt kedeligt, og du vil gerne finde andre websteder som det. Du ville bruge dette trick. Nedenfor er syntaks:

relaterede: amazon.com
Hvis du søger ovenover, finder du ikke et link til Amazon. I stedet finder du links til onlinebutikker som Amazon. Websteder som Barnes & Noble, Best Buy og andre, der sælger fysiske ting online. Det er et kraftfuldt Google-søgeværktøj, der kan hjælpe dig med at finde nye steder at gennemse.

8. Brug Google-søgning til at lave matematik

Google-søgning kan faktisk gøre matematik for dig. Dette er en temmelig kompliceret at beskrive, fordi det kan bruges på så mange måder. Du kan stille det grundlæggende spørgsmål eller nogle mere vanskelige spørgsmål.

Det er vigtigt at bemærke, at det ikke løser alle matematiske problemer, men det vil løse et godt antal af dem. Her er et par eksempler på syntaks:

8 * 5 + 5
Plancks Consant
Hvis du søger i den første, returnerer den 45. Den viser også en lommeregner, som du kan bruge til at finde svar på flere spørgsmål.

Dette er praktisk, hvis du har brug for hurtig matematik, men ikke ønsker at gøre det i dit hoved. Hvis du søger i den anden sigt, returnerer den nummerværdien af Plancks Konstant.

Så det kan gøre matematik, men det kan også hjælpe dig med at løse matematiske problemer ved at vise værdier for kendte matematiske termer.

9. Søg efter flere ord på én gang

Google-søgning er fleksibel. Det ved, at du muligvis ikke finder det, du ønsker, ved kun at søge i et enkelt ord eller en sætning. Således giver det dig mulighed for at søge efter multipla.

Ved at bruge dette trick kan du søge efter et ord eller en sætning sammen med et andet ord eller en sætning. Dette kan hjælpe med at indsnævre din søgning for at hjælpe dig med at finde nøjagtigt, hvad du leder efter. Her er syntaks:

“Bedste måder at forberede sig til et jobsamtale på” ELLER “Sådan forbereder man sig på et jobsamtale”
Ved at søge der, vil du søge i begge sætninger. Kan du huske citatet tip ovenfor? Det bruges også her. I dette tilfælde søges disse to nøjagtige sætninger. Det kan også gøres med ord, som eksemplet nedenfor:

chokolade ELLER hvid chokolade
Dette vil søge efter sider, der har enten chokolade eller hvid chokolade!

10. Søg i et antal numre

At søge efter en række numre er et andet tip, vi ikke forventer, at mange mennesker bruger. De mennesker, der bruger det, vil dog sandsynligvis bruge det ganske lidt.

Mennesker, der er interesseret i penge eller statistik, finder dette tip særligt nyttigt. I det væsentlige bruger du to prikker og et tal til at lade Google-søgning vide, at du leder efter et specifikt antal numre. Synes godt om syntaksen nedenfor:

Hvilke hold har vundet Stanley Cup ..2004
41..43
I første omgang vil søgningen kaste tilbage holdet, der vandt Stanley Cup i 2004. De to prikker med kun ét nummer fortæller søgningen, at du ikke har brug for noget før eller efter 2004. Dette kan hjælpe med at indsnævre søgninger til et specifikt nummer for at forbedre søgeresultaterne.

I det andet søger Google efter numrene 41, 42 og 43. Det er uklart, men meget nyttigt, hvis du tilfældigvis har brug for at søge efter numre som dette.

11. Hold det enkelt

Nu kommer vi ind på de generelle tip. Google-søgning ved, hvordan man søger efter en masse ting. Hvad det betyder er, at du ikke behøver at være for specifik. Hvis du har brug for et pizza-sted i nærheden, kan du bruge dette til at søge.

Pizza steder i nærheden
Google-søgning griber din placering og leverer en række resultater om pizzasteder, der er i nærheden af dig.

12. Gradually add search terms

There will come a time when Google search doesn’t shovel out the results you expect. In this instance, keeping it simple may not be the best option.

As Google itself suggests, the best method is to start with something simple then gradually get more complicated. See the example below:

 • First try: job interviews
 • Second try: prepare for job interviews
 • Third try: how to prepare for a job interview

This will gradually refine the search to bring you fewer, more targeted terms. The reason you don’t go straight from the first try to the third try is because you may miss what you’re looking for by skipping the second step.

Millions of websites phrase the same information in a number of different ways; using this technique lets you search as many of them as possible to find the best info.

13. Use words that websites would use

This is a very important one. When people use Google search to hunt the web, they generally search for things using the same language that they would use for speaking.

Unfortunately, websites don’t say things the way people do; instead, they try to use language that sounds professional. Let’s look at some examples:

 • “I have a flat tire” could be replaced by “repair a flat tire.”
 • “My head hurts” could be replaced by “headache relief.”

The list goes on and on. When searching, try to use terminology you would find on a professional website. This will help you get more reliable results.

14. Use important words only

The way Google search works is to take what you search for and match it with keywords in online content.

When you search for too many words, it may limit your results. That means it may actually take you longer to find what you’re looking for. Thus, it is apropos to use only the important words when searching for something. Let’s see an example:

 • Don’t use: Where can I find a Chinese restaurant that delivers.
 • Instead try: Chinese restaurants nearby.
 • Or: Chinese restaurants near me.

Doing this can help Google find what you need without all the clutter. So remember, keep it simple and use important words only.

15. Google search has shortcuts

A number of commands can be entered to give you instantaneous results.

Like the math example above, Google can immediately give you the information you need that is displayed right at the top of the search results. This can save time and effort so you don’t have to click a bunch of bothersome links.

Here are a few examples of some commands you can enter into Google:

 • Weather *zip code* – This will show you the weather in the given zip code. You can also use town and city names instead of area codes, but it may not be as accurate if there are multiple area codes in the city.
 • What is *celebrity name* Bacon Number – This is a fun little one that will tell you how many connections any given celebrity has to famed actor Kevin Bacon. The popular joke, Six Degrees of Kevin Bacon, is that no actor is more than 6 connections away from Kevin Bacon. Mark Zuckerberg has a Bacon Number of 3.
 • The math example posted above is another one.
 • What is the definition of *word* or Define: *word* – This will display the definition of a word.
 • Time *place* – This will display the time in whatever place you type in.
 • You can check any stock by typing its ticker name into Google. If you search for GOOG, it will check the stock prices for Google.

These quick commands can take a web search that is usually multiple clicks and condense it into a single search. This is very helpful for information you need repeatedly.

16. Stafning betyder ikke nødvendigvis noget

Google-søgning er blevet meget smartere gennem årene. I disse dage behøver du ikke engang stave ord korrekt.

Så længe det er temmelig tæt, kan Google normalt finde ud af, hvad det betyder. Her er nogle eksempler:

Hvis du søger “Nver Gna Gve Yo Up” antager Google automatisk, at du mener at søge efter “Never Gonna Give You.” Hvis din stavefejl tilfældigt var forsætligt, giver Google dig muligheden for at søge efter den forkert stavede udtryk i stedet.
Dette trick er fantastisk, hvis du tilfældigvis glemmer, hvordan man stave noget eller ikke er helt sikker på, hvordan noget staves.

Det kan også være nyttigt, når du søger efter obskure ord. Dette gælder også aktivering og grammatik.

17. Brug beskrivende ord

Stort set alt kan beskrives på flere måder. Tag vores navnebror, “life hack.” Terminologien “hack” refererer til en computerprogrammør, der bryder sikkerheden på et netværk eller et system. Men når det bruges sammen med ordet “liv”, ændrer det betydningen til tip og tricks, som folk kan bruge til at forbedre deres liv.

Hvis du har problemer med at finde det, du leder efter, skal du huske, at folk muligvis søger eller definerer, hvad du har brug for på en anden måde end du gør.

Du kan søge “Sådan installeres drivere i Ubunut?”
Når du virkelig mener “Fejlfinding af driverproblemer Ubuntu.”
Der er virkelig ikke et godt specifikt eksempel på denne. Hvis du søger efter noget, og du ikke kan finde et svar, kan du prøve at stille det samme spørgsmål ved hjælp af forskellige ord og se, om det hjælper resultaterne.

18. Find en bestemt fil

En ofte glemt funktion ved Google-søgning er muligheden for at søge efter en bestemt fil eller filtype. Dette kan være uendeligt nyttigt, hvis du har brug for en bestemt PDF- eller PowerPoint-fil, som du tidligere har set eller skal bruge til et andet projekt. Syntaxen er ganske enkel:

* Søgeudtryk her * filtype: pdf
I ovenstående eksempel skal du blot udskifte søgeudtrykket med det, du leder efter. Brug derefter filtype-kommandoen og indtast udvidelsen af enhver filtype, du kan tænke på.

Dette kan mest være nyttigt til videnskabelige formål, men forretningspræsentationer og andre forskellige præsentationer kan også drage fordel af denne form for søgning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *