Gratis billeder til hjemmeside

Tusind ting om alt digitalt.

Gratis billeder til hjemmeside

gratis billeder til hjemmeside

Når menneskelige hjerner behandler billeder 60.000 gange hurtigere end tekst, er gode fotos afgørende for at få opmærksomhed og få din besked videre. Men hvad gør du, hvis du ikke har nok visuelt materiale? Få gratis billeder til din hjemmeside fra et af disse gratis stock foto websites!

Fotografering har altid været en integreret del af design. Desværre er vi vant til at se cheesy stockbilleder af mennesker i dragter, der ryster hænder. Ikke kun er mange af disse stockfotos klæbrig, men de koster mange penge. Heldigvis har der været et stigende antal hjemmesider med smuk stockfotografering, der dukker op overalt på nettet. Bedst af alt er, de er gratis! Vi har samlet de bedste sites som tilby

10 hjemmesider med gratis billeder og stock fotos:

1. Unsplash
2. Gratisography
3. Morguefile
4. Pixabay
5. Stockvault
6. Pexels
7. Picjumbo
8. Pikwizard
9. Rawpixel
10. Reshot

Reklame

Gratis billeder (også kaldet Stock Photos)

iStockphoto.com (af Getty Images) og Shutterstock.com er de mest kendte betalte stock photosider. Du kan finde billeder af stort set alt her – men til en pris. Mange stock photos er også lidt for overdrevne ift. til brug på mange hjemmesider. Med overdrevet menes der over-the-top typisk amerikanske billeder af absurde glade mennesker med unaturligt hvide tænder. Eller en stor samling folk som alle kigger smilende ind i kameraet og laver thumbs-up. Eller det klassiske kodningsbillede af en person i et mørkt lokale der har en projektor der lyser kode ind på vedkommende.

Heldigvis er der alternativer. Se den nedenstående liste over ti websites med gratis stockfotos, så du nemt kan finde gratis billeder til din hjemmeside:

 1. UNSPLASH

Gør hvad du vil med deres samling af over 300.000 smukke billeder i høj opløsning fra mere end 50.000 bidragydere.

Unsplash tilbyder ikke den store mængde valg som nogle betalte websites, men billederne er af topkvalitet, og tusinder tilføjes hver dag. Chancerne er gode, at du finder noget at arbejde med på denne gratis stock foto hjemmeside.

 1. GRATISOGRAPHY

Gratisography har noget andet i gang. De er stolte af at være den “verdens mærkeligste samling af gratisopløsninger med høj opløsning.”

De kan ikke sammenligne med Unsplash med hensyn til mængde, men det er ikke deres mål. De udmærker sig ved at tilbyde gratis fotos, der er unikke og mindre “trætte” end hvad du ser andre steder. Kun de mest “interessante” indlæg bliver kurateret på denne hjemmeside.

 1. MORGUEFILE

Denne side er også noget anderledes. Billederne er ikke kurateret og ikke så professionelt produceret som på Unsplash eller Gratisography.

Du finder billeder af tilfældige mennesker og hverdagsgenstande, som om din tante Sally delte sin Google Fotos-strøm med dig. Morguefile er ikke stedet at finde store headerbilleder, men hvis du har brug for et simpelt gratis foto af et barn, der børster tænder, er dette gratis stockfotoswebsite til dig

 1. PIXABAY

Dette website har en meget stor database med billeder i høj kvalitet.

Det er noget mere orienteret mod forretning og markedsføring end Unsplash, hvilket ofte er nyttigt for indholdsmarkedsførere og bloggere. En anden stor fordel ved Pixabay er, at de også tilbyder gratis vektorer og illustrationer.

 1. STOCKVAULT

Stockvault er en anden stor kilde til gratis stockfotos, tapeter og endda teksturer. Samlingen er kun omkring halvdelen af størrelsen på Unsplash, men den er godt kurateret og har daglige nye tilføjelser.

Hjemmesiden har også en god søgemaskine og er velorganiseret til browsing efter kategori når du kigger efter gratis billeder og stockfotos.

 1. PEXELS

Vi kan ikke lave et indlæg om gratis billeder til hjemmesider og stock fotos uden at nævne Pexels.

Deres enorme, velorganiserede samling af gratis stockfotos er en af de bedst kuraterede på Internettet. Derudover har de gratis stockvideoer! Pexels er go-to-billedkilden for mange bloggere.

 1. PICJUMBO

Drevet af en 24-årig fotograf, der var træt af at få sine fotos afvist af større firmaer og besluttede at oprette sine egne.

PicJumbo er nu et blomstrende gratis stockfotosamfund med et stort udvalg af smukke gratisfotos.

 1. PIKWIZARD

Udover at have en enorm samling af unikke arkivbilleder, tilbyder Pikwazard også en designguide, der giver dig mulighed for at foretage grundlæggende redigeringer som tilføjelse af tekstoverlejringer inden download.

Det grundlæggende er gratis, men pikwizard har også en betalt version, der er et komplet online billedredigeringsværktøj.

 1. RAWPIXEL

Rawpixel hævder at have den mest forskelligartede samling af stockfotos i branchen – og det kan være sandt. De har også vektorer, PSD-mockups og offentligt domæneindhold som berømte japanske træpanelprint.

Deres betalte mulighed bidrager til Hope for Children.

 1. RESHOT

Mere end blot en simpel stock-fotosamling er Reshot et samfund med en mission. De sigter mod at give nye fotografer en platform til at dele deres kreativitet med dem, der har brug for det.

Deres kuraterede samlinger er omfattende, fantastiske og helt gratis.

Billederettigheder og licenser på stock photos

Hvad med brugsrettigheder på gratis stock fotos?

Næsten alle billeder på disse gratis stockfoto hjemmesider har en Creative Commons Zero (CC0) licens. Dette betyder, at du kan kopiere, tilpasse eller distribuere billederne – selv til kommercielle formål – uden at kræve forfatterens samtykke. Med andre ord, gør hvad du vil med dem!

Læs mere om dette på Creative Commons-websitet.

Hurtig note om licenser

Mange af disse fotografier er fri for copyrightbegrænsninger eller licenseret under Creative Commons public domain dedikation. Dette betyder, at du kan kopiere, ændre, distribuere og udføre arbejdet, selv til kommercielle formål, alt sammen uden at bede om tilladelse.

Dog kan nogle fotos kræve attribuering – altså at du linker eller oplyser den der har skabt billedet. Vi råder dig til at lave din egen undersøgelse og afgøre, hvordan disse billeder kan bruges. Så nogle gratis billeder kan kræve at du krediterer billedets skaber – vær opmærksom på det!

Reklame

 

TITU.DK er en online platform som skriver opslag og linker ud til relevante emner på internettet!

Vi har en lang række emner og skriver hele tiden nye opslag. Vi håber du finder hvad du leder efter!

Titu logo

2 svar

 1. […] Du kan lave alle typer hjemmesider med WordPress. Alt fra blogs til virksomhedshjemmesider til en Webshop med et WooCommerce plugin. Du kan nemt tilpasse hjemmesiden til netop din ide og bruge både billeder, audio og videoer. Læs mere på dette link om gratis billeder til din hjemmeside. […]

 2. […] stockfotos eller stockbilleder. Dette er generisk og medvirker ikke til at give hverken Google eller dine […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *