Lav din egen WordPress hjemmeside

Tusind ting om alt digitalt.

Lav din egen WordPress hjemmeside

Lav din egen hjemmeside med WordPress

Vil du gerne lave din egen hjemmeside og tænker du på at bygge din hjemmeside med WordPress? Så er denne side for dig. Her er der samlet en masse viden omkring WordPress, som kan hjælpe dig med at forstå hvorfor en hjemmeside lavet i WordPress er en god idé. På denne side kan du læse om følgende:

 • Hvad er WordPress?
 • Hvorfor bruge WordPress til at lave din hjemmeside?
 • Fordele og ulemper ved at bruge WordPress
 • Er WordPress gratis?
 • Hvordan kommer jeg i gang med WordPress?
 • Hvordan laver jeg en WordPress hjemmeside?
 • Hvordan logger jeg ind på min hjemmeside?
 • WordPress temaer
 • WordPress plugin

Jeg håber denne artikel hjælper dig på vej med at bygge et nyt website – ellers er du velkommen til at skrive en kommentar i bunden eller skrive til kontakt@titu.dk hvis du har spørgsmål.

Hvad er WordPress?

WordPress er et populært CMS – et Content Management System – som 35 % af alle hjemmesider på nettet bruger. WordPress er motoren under hjemmesider som hjælper hjemmesideejere med at designe, skabe og holde styr på deres indhold.

 

Hvorfor bruge WordPress til at lave din hjemmeside?

WordPress er gratis at downloade og nemt at komme i gang med som begynder. Ved hjælp af et hav af plugins har du mulighed for, selv uden den store kodeerfaring, at bygge din egen hjemmeside.

Derudover er der mange hjemmesider som har skrevet artikler om forskellige WordPress plugins samt tips og tricks. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af hvor du skal hen med din hjemmeside og hvordan du bygger det site som du vil.

Reklame

Fordele og ulemper ved at bruge WordPress

Som alt andet er der fordele og ulemper ved at bruge WordPress når du skal lave ny hjemmeside. 

Fordele ved WordPress hjemmeside:

 • WordPress koster ikke noget at downloade og bruge på din hjemmeside. Det kræver dog at du har en hjemmeside som du kan installere WordPress på først.
 • WordPress har stærke communitys som hele tiden udvider WordPress med nye Plugins og funktioner – dette er fordi WordPress er Open Source.
 • Fordi WordPress har stærke communitys så er der oftest også en feature inde i WordPress som følger med tiden. F.eks. er der diverse GDPR plugins som hjælper dig med at overholde lovgivningen.
 • WordPress tillader at du kan tilpasse din hjemmeside på din helt egen måde uden kendskab til programmeringssprog som HTML og CSS. Det er nemt at navigere i som ny bruger. Dette gøres igennem plugins og temaer som udbygger WordPress med udvidede funktioner og udseender.
 • Der er et hav af sites, som f.eks. denne, der har dokumentation og hjælp til mange af de forskellige funktioner der er på WordPress – så hvis du har brug for hjælp, så kan du som regel Google efter en løsning!

 

Ulemper ved WordPress hjemmeside:

 • Selvom der er en stor mængde templates, så er der ikke nogle af dem der er unikke. Det betyder at dit site måske kommer til at ligne en andens – og at dit brand ikke kommer så godt til udtryk som det kunne.
 • Der findes et hav af plug-ins som kan hjælpe med at udbygge dit site med relevante funktioner. Dette kommer med en performance pris – for hvert plug-in du installerer, jo langsommere bliver din hjemmesides performance. Dette er fordi plugins oftest skal have deres egne filer med og fylder mere end det du umiddelbart ser! Så du skal have dette i baghovedet når du bygger dit site.
 • Plugins og temaer skal opdateres, og hvis disse ikke opdateres så kan det ”ødelægge” nogle dele af din hjemmeside. Dette kan være tidskrævende og irriterende da opdateringer sker uregelmæssigt.
 • Det er nemt at uploade nyt content, men det tager tid og hvis du copy-paster din skrevne tekst fra f.eks. Microsoft Word, så kan der dannes kode som ikke er gavnligt for hjemmesidens performance.

 

Er WordPress gratis?

Ja, WordPress er gratis software da det er Open Source. Inde i WordPress kan du finde mange gratis features som kan benyttes frit når du skal bygge din egen WordPress hjemmeside. Vær opmærksom på at der kan være temaer, plugins og andet inde i WordPress som koster penge.

 

Hvordan kommer jeg i gang med WordPress?

For at du kan installere WordPress kræver det at du har et domæne og hosting på plads inden. Dette koster penge. Du kan læse mere om at finde og købe domæner i denne artikel om køb domæne. Du skal også have et webhotel hvor du kan installere WordPress på – herefter kan du komme i gang med Temaer, Plugins og mere!

 

Hvilken type hjemmeside kan jeg lave med WordPress?

Du kan lave alle typer hjemmesider med WordPress. Alt fra blogs til virksomhedshjemmesider til en Webshop med et WooCommerce plugin. Du kan nemt tilpasse hjemmesiden til netop din ide og bruge både billeder, audio og videoer. Læs mere på dette link om gratis billeder til din hjemmeside.

Reklame

Hvordan laver jeg en WordPress hjemmeside?

 1. Før du går i gang, skal du først finde en ide og et domæne samt et webhotel. Du kan bruge website udbydere som simply.com eller nordicway.dk til at finde og købe både domæne og webhotel.
 2. Mange udbydere tilbyder one-click installationer som du kan tilgå på din udbyder profils kontrolpanel. Her er det blot 1 tryk på en knap for at installere WordPress på dit domæne.

Du har også mulighed for at tilgå https://da.wordpress.org/download/ hvor du nemt kan hente WordPress ned til din PC. Herfra skal du manuelt uploade WordPress til dit domæne – du kan se WordPress egen installationsguide her. De fleste hosting udbydere har dog et kliks installationer og disse er de nemmeste at bruge.

 

Hvordan logger jeg ind på min wordpress hjemmeside?

Du logger ind på din wordpress hjemmeside ved at skrive /wp-admin efter dit domænenavn: f.eks: www.dit-domæne.dk/wp-admin. Så udfylder du dit brugernavn og adgangskode og trykker log-ind.

 

WordPress temaer

WordPress temaer er downloadable designs so du kan sætte på din hjemmeside. Dette hjælper dig med at designe din hjemmeside præcis som du gerne vil det. Du kan se WordPress temaer her https://wordpress.org/themes/. Det er også muligt at se WordPress temaer i din WordPress sidemenu under Udseende (På engelsk: Appearance) og Temaer (På engelsk: Themes).

Hvis du vil finde inspiration og se de mest brugte WordPress temaer i 2020 så se denne artikel (Siden er på engelsk).

WordPress Plugins

Det smarte ved WordPress er at der findes højst sandsynligt et plugin til den funktionalitet du søger. F.eks. kan du bruge Yoast SEO – som er et plugin der hjælper dig med søgemaskineoptimering. Yoast SEO er et af de mest populære plugins til WordPress. Det gør det nemt at optimere dine sider og indlæg til at placere sig højere på søgemaskinerne.

Du kan finde plugins til at lave tabeller, indsætte scripts hvis du skal bruge Google Tag Manager med Insert Headers and Footers plugin og lave redirects med f.eks. Redirection plugin.

Hvis du skal have en webshop i WordPress, kan du med fordel bruge WooCommerce som er et gratis Ecommerce plugin. Vær opmærksom på at plugins er gratis men mangler ofte nogle enkelte features – som du skal betale for få adgang til! Så det er en god ide også at undersøge præcist hvor meget funktionalitet du får i det WordPress plugin du gerne vil have.

Du kan undersøge forskellige WordPress plugins på https://wordpress.org/plugins/ (Siden er på engelsk.)

Reklame

Er der noget du manglede?

Smid en kommentar herunder hvis du har nogle spørgsmål, eller ved noget andet smart om Google My Business som kan deles med os andre! Ellers er du velkommen til at skrive til os på kontakt@titu.dk.

Et svar

 1. […] du har lavet din hjemmeside i wordpress kan du ændre din hjemmesides url-adresse under indstillinger i din wordpress-menu. Du kan også […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *