Opsæt SSL-certifikat på din hjemmeside

Tusind ting om alt digitalt.

Opsæt SSL-certifikat på din hjemmeside

Opsæt SSL certifikat på din hjemmeside

Når du er på en hjemmeside, så lægger du måske mærke til den lille hængelås til venstre for den hjemmeside URL-adresse du er på (Se ovenstående billede). Hængelåsen indikerer at hjemmesiden har et SSL-certifikat, og om hjemmesiden, samt sitets aktiver (billeder m.m.) loades igennem en HTTPS-protokol. Læs mere om hvad dette er og hvordan du sikrer din hjemmeside med SSL her. Herudover kan du finde en links til opsætning af et købt SSL-certifikat, og en guide til opsætning af gratis Lets Encrypt Certifikat.

Hvad er SSL?

SSL står for Secure Sockets Layer, og kort sagt er det standardteknologien til at holde en internetforbindelse sikker og beskytte følsomme data, der sendes mellem to systemer, hvilket forhindrer kriminelle i at læse og ændre alle overførte oplysninger, herunder potentielle personlige oplysninger. De to systemer kan være en server og en klient (f.eks. Et shoppingwebsted og browser) eller server til server (for eksempel et program med personlig identificerbar information eller med lønoplysninger).

Det gør det ved at sikre, at data overført mellem brugere og websteder eller mellem to systemer forbliver umulige at læse. Det bruger krypteringsalgoritmer til at kryptere data under transit, hvilket forhindrer hackere i at læse dem, når de sendes over forbindelsen. Disse oplysninger kan være alt følsomme eller personlige, som kan omfatte kreditkortnumre og andre økonomiske oplysninger, navne og adresser.

Du kan læse mere på https://www.websecurity.digicert.com/security-topics/what-is-ssl-tls-https (siden er på engelsk).

Hvorfor bruge SSL?

SSL-certifkatet er er den lille hængelås til venstre for din URL. Hvis du ikke har et SSL-certifikat, så vil Google anse din hjemmeside som værende usikker. Herudover har det stor betydning for besøgende, da din hjemmeside også ser usikker ud uden et certifikat. Du kan heller ikke sælge noget i en eventuel webshop hvis din webshop ikke har et SSL-certifikat.

 

Hvad er HTTPS?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) vises i URL’en, når et websted er sikret med et SSL-certifikat. Oplysningerne om certifikatet, inklusive den udstedende myndighed og firmanavnet på webstedets ejer, kan ses ved at klikke på låsesymbolet i browserlinjen.

Hvordan får man et SSL-certifikat

Enten kan du tilkøbe et certifikat og selv uploade det til din hosting, ellers så tilbyder de fleste hostingudbydere som f.eks. Simply.com og Netsite.dk gratis SSL-certifikat. Dette er en rigtig god løsning hvis du syntes at et SSL-certifikat til 300+ kr. er lidt dyrt, og hvis du ikke har stor teknisk kendskab.

Annonce:

Hvad koster et SSL-Certifikat?

SSL-certifikater kan være dyre på grund af den beskyttelse, de typisk bærer. Det kan være dyrt for både udbyder at betale hvis certifikatet forårsager en sikkerhedsfejl. Hvad de fleste virksomheder nu ikke er klar over, er at det ville være vanskeligt at bevise fejl i et sikkerhedsbrudsscenarie, og at du uden tvivl skulle bevise, at det var certifikatet, ikke implementeringen eller andre applikationssikkerhedsforanstaltninger, der forårsagede problemet. Tilføj også certifikatmyndigheden er sandsynligvis større og har større lommer til at bekæmpe enhver form for retssager, og du har dybest set et tomt løfte, som mange virksomheder ender med at betale for. Du kan også vælge at tilknytte et gratis Lets Encrypt certifikat fra f.eks. Simply.com eller Nordicway.

Hvordan installerer jeg et SSL-Certifikat?

Hvis du har købt et SSL-certifikat og selv skal installere det så kan du se en guide her: https://www.thesslstore.com/knowledgebase/ssl-install/whm-ssl-installation/

Hvordan installeres et gratis SSL-certifikat gennem en hosting udbyder?

De fleste hostingudbydere giver dig en bruger interface på deres hjemmeside. Gennem denne interface kan du opsætte SSL, på en nem måde uden du skal i gang med installationsguiden ovenover.

Guide til at oprette Lets Encrypt SSL på Simply.com

  1. Log ind med din bruger og password på dit hosting interface, så du kommer ind på kontrolpanelet.
  2. Log ind på kontrolpanelet på Simply.com. Her har du en menu i venstre side -tryk på “website”.
  3. Nu er der en menu i bunden hvor en knap øverst i den første kolonne hedder “HTTPS Beskyttelse”. Vælg HTTPS-beskyttelse.
  4. Herefter møder du en bjælke, hvor du skal vælge at tilknytte et “Lets Encrypt certifikat”. Vælge denne og tryk på sæt. Efter dette burder låsen til venstre for bjælken skifte fra rød til grøn. Dette gør nu at hjemmesiden eksisterer med https.
  5. Nu kan du bruge et plugin som Really Simple SSL til at sætte din hjemmeside til at være HTTPS.
  6. Alternativt kan du lave en HT-Access ændring i Simply.com. Læs mere om HT-Access her.

Hvis du har problemer med ovenstående så kan du læse mere på Komenti.dk 

Er SSL-certifikat nødvendigt?

Ja, i dag skal du bruge et SSL-certifikat. Det kan sættes op gratis gennem en række udbydere og tillader dig at gennemføre transaktioner online og sikre din hjemmeside. Du kan også miste SEO værdi ved ikke at have et certifikat på dit website.

Hvad er SSL-fejl?

Under SSL-opsætningen kan der gå ting galt. Hvis dette er tilfældet, så er det en god idé at google den fejlkode som Google fortæller. Du kan også bruge forskellige værktøjer online eller besøge sider som https://www.whynopadlock.com/ som kan hjælpe dig med at finde ud af hvad SSL-fejlen, eller fejlene, på din hjemmeside er – og hvordan du retter dem.

Hvad er mixed content?

Mixed content er når nogle af din hjemmesiders aktiver loades ind gennem en http protokol i stedet for en https protokol. Dette kan f.eks. være en billedfil, hvor filen er refereret på siden på url: http://dit-domæne.dk/media/dit-billede.png. Dette betyder at selvom resten af dit website er https, så er denne billedfil med til at din hjemmeside vises som usikker.

WordPress og SSL

Hvis du har lavet din hjemmeside i wordpress kan du ændre din hjemmesides url-adresse under indstillinger i din wordpress-menu. Du kan også benytte plugins som f.eks. Really Simple SSL, eller Easy SSL Redirection. Plugins giver dig mulighed for at ændre url på din hjemmesides aktiver.

Læs også vores artikel om SSL-certifikat fejl her.

Et svar

  1. BRANDSTER siger:

    Tusind tak! Det virkede perfekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *