QR Kode Generator

Tusind ting om alt digitalt.

QR Kode Generator

Qr kode for titu

Leder du efter en QR kode generator? Så er der heldigvis en masse af dem online. Vi har samlet en masse links til steder der tilbyder qr kode generator. Qr koden i toppen af denne side er til titu.dk. Vil du have en ligesom den? – så læs mere her!

Generering af QR koder

Flere steder på internettet kan man gratis lave sin egen QR kode. Disse services går under navnet: “QR Generators”. Services som disse giver mulighed for simpelt at programmere/danne sin egen QR kode med følgende funktioner:

 • Link til hjemmeside
 • E-mail besked
 • Telefonnummer
 • SMS Besked
 • Geografisk placering
 • Kontaktinformation

QR koderne skannes af smartphones eller androids, som læser koden og udfører en af de ovennævnte funktioner.

Lav din egen QR kode

Der findes mange måder at lave ens egen QR kode på. Google har faktisk en funktion som nemt kan omdanne links og forvandle dem om til QR koder! Det gøres således:

 1. Gå ind på www.goo.gl og indtast den url som du ønsker omdannet til QR-kode
 2. Når din url er blevet forkortet så indsæt den i din browser
 3. Skriv herefter ”.QR” efter url’en
 4. Sådan nu har du din nye QR kode

Liste over hjemmesider med Qr kode generator

De er overalt!

QR-koder er overalt: du kan finde dem trykt på emballagen af ​​dine nyeste gadgets, du kan finde dem på visitkort, inkluderet i præsentationer på konferencer, du kan endda se dem malet på bygninger. Mennesker og virksomheder bruger dem til at gemme og distribuere alle former for information på en måde, der hurtigt er tilgængelig for alle med en smartphone. Har du set, hvordan en QR kode ser ud? Skannede du en? Ved du, hvad en kode gør? Hvis du ikke gør det, skal du læse denne vejledning for at lære alt, hvad du bør vide om QR-koder, herunder hvordan du opretter en:

Hvad er en QR-kode?

QR-kodebetegnelsen står for Quick Response Code. QR-koder er firkantede stregkoder (todimensionale stregkoder), som først blev udviklet og anvendt i Japan. Som enhver anden stregkode er en QR-kode ikke mere end en måde at gemme information på i en maskinlæsbar optisk etiket. Dataene indeholdt i en QR-kode kan være alt fra simpel tekst til e-mail-adresser, telefonnumre og så videre.

QR-koder gemmer data ved hjælp af mønstre af sorte prikker og hvide rum, arrangeret i et firkantet gitter. Disse mønstre kan scannes og oversættes til menneskelig læsbar information ved hjælp af en billeddannelsesenhed, som et kamera eller en scanner, selvom den mest almindelige måde at scanne QR-koder i dag er at bruge din smartphones kamera og en specialiseret app til læsning af QR koder.

Hvorfor er QR-koder nyttige?

Disse koder er nemme at generere og bruge. De er en bekvem måde til at gemme alle slags data i et lille rum. Hvis de data, du vil gemme i en QR-kode, kun er lavet af alfanumeriske tegn, kan en enkelt QR-kode holde op til 4000 tegn.

Hvad bruges QR-koder til?

Da de kan gemme forskellige typer oplysninger, bruges QR-koder til mange formål. QR-koder bruges almindeligt til at holde data som:

Enkel tekst – velkommen meddelelser på konferencer
Adresser – personlig hjemmeadresse, forretningsadresse
Telefonnumre – personligt telefonnummer, firmaets telefonnummer
E-mail-adresser – personlige eller erhvervskonti
URL’er – adresser på websteder eller specifikke websider
Links til apps – fundet i appbutikker som Google Play eller Apples App Store
Betalinger – QR-koder kan gemme oplysninger om din bankkonto eller kreditkort
Autentificering af online konti – websteder kan vise en QR-kode, som en registreret bruger kan scanne med hans eller hendes smartphone og automatisk logge ind
WiFi-autentificering – QR-koder kan bruges til at gemme WiFi-netværksgodkendelse detaljer som SSID, kodeord og krypteringstype: Når du scanner en sådan QR-kode ved hjælp af din smartphone, kan den automatisk tilslutte sig netværket

Andre forskellige anvendelser – som f.eks. Begravelse (ifølge Wikipedia, i Japan er der gravsten med QR-koder, der peger på websider, der indeholder oplysninger om afdøde), eller for transkripter og grader (bruges hovedsagelig i Indien, Kina, Mexico)

Sandheden er, at du kan gemme mange typer informationer i en QR-kode, og alt afhænger kun af din fantasi. Du kan for eksempel også bruge en kode til at pege nogen på din Facebook-side, eller du kan bruge den til at vise et digt, du skrev. Det er helt op til dig.

Hvor vises QR-koder?

Du kan finde QR-koder i alle mulige steder, men nogle af de mest almindelige steder, hvor du kan se dem, er:

På visitkort, der indeholder kontaktoplysninger af alle slags
På emballagen af ​​smartphones og andre gadgets, der indeholder links til apps, supporttjenesten til den gadget, du har købt, produktsiden med oplysninger om denne gadget og så videre
På tv-reklamer, billboards, onlineannoncer og andre former for reklamer
På lageretiketter i virksomheder, der indeholder oplysninger som serienumre, varenumre, hardwarespecifikationer, lagerdata og så videre
Kort sagt kan du placere en QR-kode på alt, hvad der kan ses og scannes med en smartphone: fra et stykke papir til et stykke klud, til en tv-skærm eller en facade. Mulighederne er uendelige.

Hvordan scanner du en QR-kode?

Den nemmeste og mest almindelige metode til scanning af QR-koder er at bruge din smartphone og en QR-scanning-app. Der er utallige QR-scanning-apps i Googles Play Butik, og der er også masser af sådanne værktøjer i Apples App Store. Normalt er alt, hvad du skal gøre, at pege på din smartphones kamera til en QR-kode, og QR-scanning-appen oversætter den.

Smid en kommentar hvis du har nogle at tilføje til QR-koder! Hvis du har nogle interessante emner du syntes vi skal skrive om på titu.dk så kontakt os.

2 svar

 1. Anders Fisker siger:

  Tak for en informativ side!
  Kan man programmere QR-koder, så de kan tale. Jeg kunne godt tænke mig, at have en række QR-koder på min hjemmeside, der hver især på engelsk, tysk og fransk kort fortalte om, hvad vi kan tilbyde som eksporthjælp. Alså kan man programmere speak ind på en QR-kode?
  Mvh
  Anders

  • admin siger:

   Hej Anders, tak for din kommentar!

   Du kan optage en lydfil som dernæst kan afspilles ved hjælp af en QR kode. F.eks. på https://www.qr-code-generator.com/ har de en mulighed som er MP3. Jeg har netop prøvet denne og det kan godt lade sig gøre at uploade en MP3 fil, dog er det en PRO løsning på siden, og kun er tilgængeligt på 14 dages free trial – men denne vil måske kunne hjælpe dig med din eksporthjælp.

   Herudover kan du gemme lydfiler eller videoer på url’er på din hjemmeside, som vil åbne når QR koden scannes. Dette vil lede dine besøgende over på en anden underside, som så vil indeholde dit inspillede speak.
   Jeg vil selv prøve at teste ovenstående i de kommende dage – da det lyder en super idé.

   Hvis du finder en anden løsning selv, så må du meget gerne linke til den herinde!

   Mvh.
   William

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *