Trådløs oplader til iPhone og smartphone

Tusind ting om alt digitalt.

Trådløs oplader til iPhone og smartphone

Trådløs oplader til smartphone

Trådløs opladning til smartphone

Søger du efter en trådløs oplader til iphone eller android så led ikke længere! På denne side kan du læse om fordelene ved trådløs opladning. Derudover har vi samlet en oversigt hvor du kan se hvor du kan finde en billig trådløs oplader, så du nemt og hurtigt kan få overblik over dine muligheder! Vores mål er at hjælpe dig med at finde lige præcis den oplader du leder efter!

Hvis du vil vide mere om hvordan trådløse opladere virker kan du læse mere om dette længere nede på siden. Her har vi nemlig samlet de spørgsmål som flest ønsker svar på. Så hvis du vil vide mere om hvordan en trådløs oplader virker så bare scroll ned!

Hvad er trådløs opladning?

Trådløs opladning er overførsel af strøm fra en stikkontakt til din enhed uden behov for et tilslutningskabel. Det involverer en kraftoverførende pude og en modtager, undertiden i form af en kasse, der er knyttet til en mobil enhed eller indbygget i selve telefonen. Da vi sagde, det var kabelfrit, er det ikke helt, fordi puden har et kabel, der går fra stikkontakten ind i det.

 

Hvordan fungerer trådløs opladning?

Trådløs opladning er baseret på induktiv opladning, hvorved der skabes strøm ved at føre en elektrisk strøm gennem to spoler for at skabe et elektromagnetisk felt.

Når den modtagende magnetiske plade på den mobile enhed kommer i kontakt med senderen – eller i det mindste inden for det specificerede område – genererer magnetfeltet en elektrisk strøm i enheden. Denne strøm konverteres derefter til jævnstrøm (DC), som igen oplader det indbyggede batteri. Der er to primære standarder for trådløs opladning, og de fleste smartphones understøtter begge:

Illustrationer af trådløs opladning til mobil

Fordi kobbermodtageren og transmissionsspolerne er små, fungerer trådløs opladning kun over meget korte afstande. Husholdningsprodukter som elektriske tandbørster og barbermaskiner har allerede brugt denne induktive opladningsteknologi i mange år.

Naturligvis er systemet ikke helt trådløst, da du stadig skal tilslutte opladeren til lysnettet eller en USB-port. Det betyder bare, at du aldrig behøver at slutte et opladningskabel til din smartphone.

Første del af trådløs opladning

Inde i din smartphone findes der en modtagerinduktionsspole som er lavet af kobber.

Andel del af hvordan virker trådløs opladning?

I den trådløse oplader er der en transmissionspole også lavet af kobber.

Tredje og sidste del af trådløs opladning how

Når du placerer din smartphone oven på opladeren så skabes der et elektromagnetisk felt som modtageren (i din smartphone!) omdanner til elektricitet til mobilens batteri!

Annonce:

 

Hvordan virker trådløs opladning (Video)?

Se videon herunder som giver et godt informativt indblik i, hvordan trådløs opladning fungerer.

Titu.dk ejer ingen rettigheder over videoen.

Hvilke smartphones understøtter trådløs opladning?

 • Apple iPhone: 11 Pro Max, 11 Pro, 11, XS Max XS, XR, 8, 8 Plus,
 • Samsung Galaxy: Note 10 Plus 5G, Note 10 Plus, Note 10, S10 5G, S10 Plus, S10, S10e, Note 9, S9, S9+, Note 8, S8, S8+, S7, S7 Edge  (Plus more devices)
 • Sony: Xperia XZ3, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ2 (Plus more devices)
 • LG: G7 ThinQ, V30, G6 (US version only), G4 (optional), G3 (optional) (Plus more devices)
 • Nokia: 9 PureView, 8 Sirocco
 • Huawei: Mate 30 Pro, P30 Pro, Mate 20 Pro,
 • Microsoft Lumia: 1520, 1020, 930, 929, 928, 920
 • Google: Pixel 4 XL, Pixel 4, Pixel 3 XL, Pixel 3,
 • Nexus: Nexus 6, Nexus 5
 • BlackBerry: Priv (Plus more devices)

Ovenstående er fra https://www.mobilefun.co.uk/blog/wireless-charging-guide/

Er trådløs opladning hurtigere end kabel opladning?

Nej – ikke i øjeblikket.

Trådløse opladere vurderes efter output i watt. De fleste nuværende opladere leverer omkring 5W, med nogle få, der er i stand til 10W-15W. Bruges til at oplade en iPhone 8 eller Galaxy S10, for eksempel:

En 5W trådløs oplader tager omkring:

3–4 timer

En 5W kablet oplader tager omkring:

2,5 timer

Dette til trods for, at mange nyere smartphones har hurtigopladningsteknologi, der giver dem mulighed for at trække mere strøm, når de oplades. Ældre modeller oplades endnu langsommere.

Trådløse opladningshastigheder kan stige, når telefonproducenterne opdaterer deres operativsystemer i overensstemmelse hermed. Men hastigheden afhænger stadig af faktorer som:

 • lufttemperatur
 • telefonens batteriniveau, når det er indstillet til opladning
 • hvor telefonen er placeret på opladerpuden
 • alder på telefonen og batteriet

Generelt skal du bruge et kabel for at garantere, at din telefon oplades hurtigere.

 

Hvor langt væk kan mobilen være fra den trådløse oplader? 

Selvom der er virksomheder, der arbejder for at muliggøre trådløs opladning i en afstand, skal du i øjeblikket placere din telefon oven på opladningspuden for at den skal fungere.

 

Er trådløs opladning dårligt for din mobils batteri? 

Alle genopladelige batterier begynder at nedbrydes efter et vist antal opladningscyklusser. En opladningscyklus er det antal gange, batteriet bruges til kapacitet, uanset om:

 • fuldt opladet og derefter drænet helt
 • delvis opladet og derefter drænet med den samme mængde (fx opladet til 50% derefter drænet med 50%)

Trådløs opladning er blevet kritiseret for at øge hastigheden, hvormed disse opladningscyklusser forekommer. Når du oplader din telefon med et kabel, tænder kablet telefonen i stedet for batteriet. Trådløst kommer imidlertid al strøm fra batteriet, og opladeren topper det kun op – batteriet får ikke en pause.

Wireless Power Consortium – den globale gruppe af virksomheder, der udviklede Qi-teknologien – hævder dog, at dette ikke er tilfældet, og at opladning af trådløs telefon ikke er mere skadelig end opladning via kablet.

Som et eksempel på opladningscyklusser er batterier, der bruges i Apple iPhones, designet til at bevare op til 80% af deres originale kapacitet efter 500 fulde opladningscyklusser.

 

Kan trådløs opladning overoplade dit batteri?

Du kan ikke overoplade et smartphone-batteri, men hvis du holder det opladet til 100% hele tiden, kan det medføre, at det nedbrydes hurtigere.

BØR jeg forlade min telefon på den trådløse opladning OVERNIGHT?

Smartphones er bygget for at forhindre, at deres batterier bliver overbelastet. Hvis du lader din telefon oplade natten over, når den 100% kapacitet, stop derefter, selvom den fortsætter med at fylde batteriet op, hver gang det falder til 99%. Dette kan forkorte batteriets levetid noget.

Arbejder trådløse opladere, når telefonen har et tilfælde?

Nogle telefonsager (som f.eks. Tegnebøger) er muligvis for tykke til, at trådløs opladning kan fungere korrekt. Tilfælde lavet af plastik, silikone, gummi og læder ser ikke ud til at have indflydelse på opladning for meget.

 

Findes der trådløse opladere som kan bruges i bilen?

Med nogle bilmonteringer er du forpligtet til at fastgøre en magnetisk metalplade bag på din telefon (normalt mellem din taske og telefon) for at kunne fastgøre den på holderen. Da metal er for tykt til, at den elektriske strøm kan nå batteriet, er det usandsynligt, at din telefon oplades korrekt.Kan jeg bruge en trådløs mobiloplader i bilen?

Hvis din bil ikke leveres med trådløs opladning, der allerede er indbygget, skal du blot installere en trådløs opladningsenhed inde i dit køretøj. Der er en bred vifte af design og specifikationer, fra standard flade puder til vugge, monteringer og endda opladere designet til at passe til en kopholder.

Kan jeg oplade mere end én telefon med en trådløs oplader?

Dette afhænger af opladeren. Nogle har to eller tre puder til flere enheder, men de fleste har kun en og kan kun oplade en enkelt telefon ad gangent

Fordele og ulemper ved trådløs opladning:

Fordele

 • Mindre slid på kabler
 • Praktisk
 • Let at gøre
 • Ser pænere ud – ingen ledninger
 • Stor kompatibilitet
 • Frigør hovedtelefonport på iPhones

Ulemper

 • Ineffektiv med hensyn til elforbrug
 • Kan ikke flytte din telefon under opladning
 • Må ikke arbejde gennem telefonhylster

 

Annonce:

 

TITU.DK er en online platform som skriver opslag og linker ud til relevante emner på internettet!

Vi har en lang række emner og skriver hele tiden nye opslag. Vi håber du finder hvad du leder efter!

Titu logo